Забійний цех

Тваринницькі господарства далеко не завжди мають можливість облаштувати на своїй території повноцінну бійню. Тому багато фермерів вдаються до послуг сторонніх організацій, яким продають свою худобу живцем. Сьогодні відкриття забійного цеху вважається одним з найбільш високорентабельних бізнес-проектів.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Для початку потрібно взяти в оренду земельну ділянку (в ідеалі, площею не менше 5 га). Забій худоби може виробляти ІП, але частіше рекомендують таку форму організації як ТОВ. Передбачається, що вже на етапі підготовки проекту починаючий підприємець повинен подбати про канали збуту продукції. М’ясне сировину можна реалізовувати на м’ясокомбінати, в роздрібні торговельні мережі, заклади громадського харчування і т. д. Цільова аудиторія досить широка і різноманітна, як, втім, і асортимент забійного цеху. Адже на таких підприємствах отримують не тільки м’ясо, але і субпродукти, а також шкури і кишсырье.

З устаткування буде потрібно закупити великі промислові ваги. Їх встановлюють на самому вході в цех, щоб була можливість зважити жива худоба. В цеху повинні бути спеціальний підвісний шлях для переміщення туш. Основна робота з розбирання м’яса ведеться вручну. На кожному етапі забійної лінії є працівник, який чітко знає свої обов’язки. Тому потрібно подбати про наявність якісних і міцних інструментів.

Припустимо, ви плануєте спеціалізуватися на свинині. Великий ділянку 5 га дозволяє організувати роботу таким чином, що буде вироблятися забій приблизно 100 голів худоби в годину. Це досить багато, тому відразу визначитеся з тим, як ви будете зберігати продукцію. Звичайно, охолоджену свинину необхідно надсилати клієнтам відразу ж. Тому додатково доведеться організувати хоча б невеликий автопарк.

Знайти покупців допоможе грамотна рекламна кампанія. Обов’язково найміть на роботу досвідченого менеджера з продажу. При налагоджених каналах збуту терміни окупності вкладень не перевищать півроку.

Share your thoughts