Вирощування квасолі

Квасоля — поширена бобова культура, яку в кулінарії використовують дуже часто. Квасолевий бізнес при правильному підході може стати дуже прибутковою справою з оперативної окупністю стартових вкладень.

Приємно, що зайнятися вирощуванням квасолі може навіть людина, що не має досвіду в сільському господарстві і рослинництві. Культура ця невибаглива і продуктивна, технології посіву, догляду за рослинами і збору урожаю досить примітивні. Тому такий бізнес підійде для початківців городників. Але бажано для успішного старту мати власний ділянка родючої землі.

Перед запуском проекту проаналізуєте попит в своєму регіоні і підберіть відповідні канали збуту. Квасолю можна продавати на ринках самостійно або пропонувати для реалізації оптовим базам. Також цей продукт затребуваний в закладах громадського харчування.

Рентабельність бізнесу оцінюється дуже високо. Практика показує, що 600 000 рублів, вкладені на початковому етапі, повертаються до «фасолевому магнату» вже через 2-3 місяці роботи. Надалі можна закупити необхідне обладнання і зайнятися заморожуванням квасолі. Ця бобова культура в замороженому вигляді розкуповується «на ура»!

Share your thoughts