Вирощування індички

М’ясо індички сьогодні цінується дуже високо, і його виробництво у великих масштабах є дуже прибутковою ідеєю для розвитку власного бізнесу.

Індичка — птах досить витривала. Ці пернаті здатні переносити низькі температури (до −15⁰С). Але для успішного росту і розмноження їм необхідні максимально комфортні умови. Маленьким пташенятам потрібно тепло, точніше, навіть спека. Оптимальна температура в приміщенні 30-35⁰С. По мірі зростання показники знижуються до 18-20⁰С. Індики дуже вимогливі до чистоти і рівня вологості. Вогкість приводить до розвитку у них складних захворювань.

Визначтеся з напрямом бізнесу. Можна виробляти і пропонувати до продажу тільки яйця і пташенят. Другий варіант — реалізація подращенного молодняку, третій — продаж племінної птиці, четвертий — торгівля м’ясом та субпродуктами. У будь-якому випадку, вихованців необхідно забезпечити якісним кормом, так як індичка далеко не всеїдна і дуже перебірлива в їжі.

Стартові вкладення будуть досить високі, але і прибуток у цьому роді бізнесу дуже відчутна. М’ясо індички вважається дієтичним, тому воно вкрай затребувана, незважаючи на високу вартість. Канали збуту при належній якості продукції знайдуться завжди. Рентабельність фермерського господарства оцінюється в 70-80%, так що, вибравши вирощування індички основним родом занять, ви не прогадаєте!

Share your thoughts