Вирощування дині

Поласувати ароматною динею люблять практично всі, при чому сучасні технології дозволяють насолоджуватися цієї вкусностью не тільки влітку, але й взимку. Звичайно, динне тепличне господарство вимагає дуже високих вкладень, але навіть вирощуючи диню в сезон, можна забезпечити себе фінансами на рік вперед.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Найпопулярнішими високоврожайними сортами дині вважають «Алушта», «Колгоспницю» і «Золотаву». Засадивши насінням 1 гектар землі, можна отримати до 180 центнерів стиглого врожаю. Також дуже цінується диня так званого «Десертного» сорти. Врожайність у неї трохи нижче, зате терміни зберігання досить великі.

В Узбекистані, де клімат більш м’який і теплий, найчастіше вирощують дині-торпеди, названі так за особливу овальну форму.

Щоб отримати ранній урожай, бажано висаджувати насіння дині в окремі горщики ще ранньою весною, а відкритий грунт засівати вже розсадою. Грунт необхідно заздалегідь удобрити, самі рослини періодично підгодовують, аж до моменту дозрівання. Ідеальна температура для дині — це 22-32 ⁰С. Якщо у вашому регіоні таке літо — рідкість, то доцільно подумати про будівництво невеликого тепличного господарства — урожай, в будь-якому випадку, знайде свої канали збуту, навіть якщо вартість його буде завищена.

Звичайно, якщо займатися вирощуванням дині в великих масштабах, необхідно наймати сезонних працівників з розрахунку 1-2 чоловік на гектар. Також потрібен тракторист, водій вантажної машини та продавець.

На 100 кв. м площі висівається 250-300 грам насіння. Коштує цей обсяг не дорожче 900 рублів. Один гектар динних насаджень при правильному догляді приносить від 25 до 40 тисяч рублів прибутку. В урожайний рік окупити стартові інвестиції реально всього за сезон.

Share your thoughts