Виробництво желатину

Желатин — це унікальна речовина, що застосовується у багатьох сферах — від харчового виробництва до косметичної, медичної, текстильної та поліграфічної галузей. На виробництві желатинового продукту можна побудувати прибутковий і рентабельний бізнес.

Для початку необхідно знайти постачальника сировини. Желатин виробляють з кісток, міздрі, шкурок, шкіри тварин і птиці (курей, свиней, биків тощо). До цих компонентів також додають вапняне молоко і соляну кислоту.

Технологія виробництва багатоетапна. Для початку отриману сировину сортується, кістки знежирюються за допомогою спеціалізованого агрегату і вимиваються. Після цього відбувається подрібнення в дробарці і калібрування (від 8 до 25 мм). Дрібну кісткове борошно обробляють за допомогою соляної кислоти, позбавляючи її від мінералів.

Мездру та інше м’яке сировину також обробляють особливим чином: дрібно нарізають в мездрорезке, промивають, відмочують у вапняному молоці.

Зварений желатин спочатку являє собою щільний бульйон, який проходить ще декілька етапів обробки, а потім застигає в желатинизаторе, сушиться, формується, упаковується.

Щоб виготовити повноцінну партію желатину, доведеться витратити на всі процеси близько 3 місяців. Але витрачений час того варто.

Стартовий капітал буде дуже значним. Для покупки всіх агрегатів і сировини доведеться витратити близько 29 мільйонів рублів. Повноцінна лінія включає в себе барабани безперервної роботи, обезжиривающий апарат, стрічковий конвеєр, вакуум-выпарочное обладнання, дробильну установку, ємності різного об’єму, фильтропрессы, желатинизатор, сушарку, екстракційний апарат, фасувальну і пакувальну установки, прилади для контролю якості.

Професійне обладнання здатне щорічно випускати до 2000 тонн желатину. Такий великий завод надає близько 120 робочих місць.

Дивно, але окупити вкладення цілком реально всього за один виробничий цикл!

Share your thoughts