Виробництво зефіру

Кондитерський бізнес буде процвітати у всі часи. Незважаючи на різко ввійшов у моду здоровий спосіб життя, що включає правильне харчування, кількість ласунів на планеті не зменшується. Отримувати стабільно високий прибуток можна, відкривши власне підприємство по виробництву зефіру.

Потрібно відзначити, що правильно приготований зефір містить у своєму складі лише натуральні інгредієнти. Калорійність продукту незначна, тому навіть найзатятіші модниці, пильно стежать за своєю фігурою, в боротьбі із зайвими сантиметрами на талії не відмовляють собі в задоволенні поласувати повітряної зефіркою.

Для відкриття кондитерського цеху знадобиться спеціалізоване обладнання: взбивальная машина, варильний котел, зефироотсадочный агрегат (для формовки), декорирующая лінія, пакувальна машина. Без останнього, втім, можна обійтися, використовуючи ручний найману працю, але працівникам необхідно постійно видавати зарплату, тому краще один раз витратитися на придбання автоматизованої техніки. Для зберігання готової продукції знадобляться холодильні камери.

Навіть на мініатюрному зефірному заводик не обійтися без технолога, який розробить унікальну рецептуру, визначить пропорції інгредієнтів — цукру, яблучного пюре, яєчного білка, патоки, пектину та інших добавок і буде пильно стежити за дотриманням дозування.

Для збуту ласощів необхідно налагодити контакти з великими і дрібними продуктовими мережами. Просунути солодощі на ринок допоможе реклама, яка повинна бути якісною і яскравою.

Щоб відкриття такого роду бізнесу стало можливим, потрібно значний стартовий капітал — не менше 2 млн рублів (це тільки на придбання виробничої лінії та сировини). Окупність підприємства досить оперативна — через 6 місяців плідної праці можна вже покрити всі витрати і вийти на чистий прибуток в 350-370 000 рублів.

Share your thoughts