Виробництво заварних тістечок

Заварні тістечка — одне з найсмачніших ласощів, знайомих нам з дитинства. Цей продукт не втрачає популярності і через роки. На виробництві заварних тістечок можна побудувати прибутковий бізнес.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Цей вид тістечок заварним називається через те, що для його приготування використовується особливий вид тексту. Проект передбачає закупівлю вже готового тестового напівфабрикату, так що спочатку необхідно налагодити контакти з постачальниками. З тіста випікаються порожнисті трубочки, а потім заготовки наповнюють начинкою. Зверху, як правило, наносять глазур. Для приготування 100 кондитерських виробів потрібно близько 1600 грам тіста, 2250 грам білкового тіста і близько 150 грам цукрової пудри.

В даний час існують автоматизовані лінії, які виготовляють заварні тістечка практично без участі людських рук. Таке обладнання оснащене тестомесом, тобто тісто купувати не потрібно. Також у комплекті до лінії є формувальна машина, піч, охолоджувач, дозатор для начинки і глазуратор. Рівень продуктивності досягає 3000 тістечок в годину. Коштує таке обладнання близько 1 мільйона рублів. Для обслуговування всіх вузлів достатньо 3-4 осіб.

Канали збуту треба продумувати заздалегідь, так як заварні тістечка — продукт швидкопсувний. Якщо контакт з покупцями налагоджений, то окупити вкладення можна за 5-6 місяців.

Share your thoughts