Виробництво заморожених овочів і фруктів

Багаті вітамінами свіжі овочі і фрукти доступні вітчизняному споживачеві не круглий рік. Якість і смак імпортних продуктів, що лежать на прилавках магазинів в зимовий час, залишають бажати кращого. На щастя, на допомогу приходячи заморожені фруктово-овочеві культури, на виробництві яких можна побудувати прибутковий бізнес.

Виробництво быстрозамороженных продуктів харчування проводиться в кілька етапів. На першому відбувається чистка, відбраковування та обробка сировини. Другий етап — змішування. Потім слід сам процес заморозки. І, нарешті, фасування, пакування і надсилання на зберігання.

Для реалізації проекту необхідно орендувати відповідне приміщення і оснастити його обладнанням, в число якої входять: швидкоморозильний тунель, промислова морозильна камера для зберігання готових продуктів, агрегати для підготовки сировини (овочерізка, мийна ванна, картофелечистка, пароварочный котел і т. д.), пакувальна лінія, тара та інший інвентар. Обладнання, здатне зберігати до 300 кг овочів, фруктів і ягід у годину, обійдеться підприємцю в 4 000 000 рублів. Якщо коштів для придбання подібних виробничих потужностей немає, можна обмежитися покупкою малопотужного чи б/у обладнання, знизивши витрати в 3-4 рази.

Великою популярністю сьогодні користується технологія шокової заморозки, при застосуванні якої харчові продукти повністю зберігають початковий зовнішній вигляд, аромат і смак. Камера для проведення такої високотехнологічної процедури коштує близько 20 000 доларів.

Потрібно розуміти, що заморожені овочі і фруктово-ягідні культури користуються максимальним попитом навесні та взимку. В осінньо-літній період споживачі віддають перевагу свіжої їжі з грядок. Таким чином, в літній час власник продуктозамораживающего підприємства займається закупівлями і підготовкою, а взимку — продажами.

При грамотній організації збуту товарів капіталовкладення в 2 000 000 рублів окупляться вже в перші півтора року роботи.

Share your thoughts