Виробництво яєчного порошку
Наша країна знаходиться на одній з лідируючих позицій в світі за обсягом виробництва яєць. Парадоксально звучить, але левову частку яєчного порошку ми купуємо за кордоном. Дорога для підприємців-початківців Росії в цьому напрямку повністю відкрита. Можна не тільки спробувати виправити положення справ, але і придбати високий і стабільний дохід.
З кілограма свіжих яєць можна отримати до 280 грамів порошку.
Великих виробничих п’ять етапів:
- відділення шкаралупи;
- очищення від домішок за допомогою фільтрів;
- пастеризація;
- сушка за допомогою нагрітого до певної температури повітря;
- розфасовка.
Якість продукції відіграє величезну роль у просуванні бренду на вітчизняний ринок. За Гостом готове порошкове виріб не повинен мати грудочок, гіркуватого присмаку і неприємного аромату. Якщо репутація буде зіпсована один раз, то відновити чесне ім’я виробнику потім практично неможливо. Тому за технологією виробництва необхідно стежити з особливою ретельністю.
Яєчно-порошковий бізнес рентабельний на 25%, і це чудова цифра. Щоб розпочати власну справу, необхідно закупити обладнання. Головне пристрій тут — це автоматизований апарат для виробництва яєчного порошку, вартість якого починається від 800 000 рублів. Таким чином, стартовий капітал не може бути менше 2 мільйонів рублів.
Потрібно зазначити, що бізнес цей высокоперспективный і окупається дуже оперативно, так як конкуренція серед російських виробників практично відсутня. Натуральний продукт завжди буде більш популярний, ніж штучний і напханий хімікатами іноземний аналог, навіть за умови більш високої вартості.