Виробництво вершкового масла

Вершкове масло — популярний харчовий продукт, потреба в якому у споживачів не знижується протягом багатьох років. Звичайно, кількість виробників олії досить велика, але товар високої якості завжди знайде своїх покупців і зуміє обійти недобросовісних конкурентів.

Технологія виробництва вершкового масла може бути різною. Виходячи з назви продукту, стає зрозуміло, що основний інгредієнт для його приготування — це вершки. Вони виходять із звичайного молока методом сепарації. Це і є перший виробничий етап. Другий крок — пастеризація.

Далі потрібно вибирати, як ви хочете виготовляти олію на своєму підприємстві — методом збивання (використовуються маслоробні барабани) або методом перетворення (використовується маслоутворювач). Другий спосіб найбільш зручний для виробництва олії в промислових масштабах, тому розглянемо детальніше саме його.

Після підбору відповідного цеху його необхідно оснастити наступним обладнанням:

  • сепараторами (від 85 до 210 000 грн.);
  • вакуумними дезодораторами (в середньому 600 000 грн.);
  • насосами (від 20 до 80 тисяч рублів);
  • ваннами для нормалізації вологості продукту (140-160 000 грн.)
  • пастеризационными ваннами (від 150 до 800 тисяч р.);
  • маслообразователями (від 150 000 до 20 млн рублів);
  • резервуарами і пультом управління (600-700 000 грн.);
  • гомогенизационными пластифікаторами (від 300 до 800 000$).

Таким чином, загальна сума стартових вкладень складе близько 3 млн в російській валюті. При використанні якісної сировини оптові і роздрібні продажі вершкового масла налагодити досить легко. У середньому, термін окупності первісних інвестицій не перевищує 15 місяців.

Share your thoughts