Виробництво варення
Домогосподарки все частіше економлять час і відмовляються самостійно готувати варення, воліючи просто його купувати. Виробництво цього продукту в промислових масштабах може стати вельми успішним бізнесом, не вимагає, до того ж, величезних початкових вкладень. Головне завдання — знайти сумлінного постачальника якісних фруктів і ягід і визначитися з асортиментом.
Варення може бути стерилізованим, так і нестерилизованным.
Ділитися на три класи залежно від того, які фрукти-ягоди використовуються свіжі, заморожені або сульфітовані): екстра, вищий і перший.
Що стосується виробництва, то воно нічим не відрізняється від варіння в домашніх умовах: обробка плодів, перетирання з цукром і варіння в сиропі, після чого розлив та упаковка.
Столи для оброблення, ємності для миття і варіння, стерилізатори тари, розливний автомат, ваги, поклейщик етикеток та інше обладнання обійдеться в 25 тисяч доларів.
На таких потужностях можна виробляти більше тонни варення за 8-годинну зміну. Знадобиться також холодильне обладнання для зберігання і транспорт для доставки. І, звичайно ж, приміщення для виробництва площею не менше 70 «квадратів».
Разом: близько 50 тисяч доларів.
Знаючі люди кажуть, що цех окупиться приблизно за два роки.