Виробництво тортів

«Солодкий» бізнес у нашій країні процвітає. Попит на кондитерські вироби був і залишається стабільним. Тому організація виробництва тортів може стати відмінним проектом для підприємців-початківців.

Виробництво повного циклу такого типу не вимагає обов’язкового ліцензування, але сертифікати якості ніхто не відміняв. Такий сертифікат необхідно буде отримати на кожен тип продукції.

Виробництво тортів у великих масштабах ділиться на кілька основних етапів. На першому відбувається випічка основи для майбутніх виробів, на другому — виготовлення оздоблювальних напівфабрикатів, і на третьому — збирання та обробка готового продукту. Для реалізації проекту необхідно приміщення площею близько 200 кв. м. Середньопродуктивна кондитерська лінія коштує не менше 2,5 мільйона рублів. Комплектація обладнання безпосередньо залежить від асортименту, тому спочатку слід чітко визначити, які конкретно торти ви плануєте виготовляти. Приділіть увагу не кількістю, а якістю. Тільки в цьому випадку можна буде сподіватися на 100%-ву реалізацію.

В цілому, капітальні витрати на благоустрій приміщення та обладнання складуть не менше 3 000 000 рублів. Середня собівартість 1 кг якісного торта встановилася на рівні 95 рублів. Якщо у тиждень виробляти 250 кг кондитерських виробів, то в місяць можна буде розраховувати на 90-100 тисяч рублів чистого прибутку (при налагоджених каналах збуту). Рентабельність бізнесу оцінюється в 32%. Окупити вкладення реально за 1,5-2 роки роботи.

Поділіться своєю думкою