Виробництво томатної пасти

Часто початківці бізнесмени бояться відкривати власну справу в харчовій галузі, і дуже даремно. У цій сфері можна зайняти гідні позиції, якщо підійти до втілення задуму з розумом.

Продуктова ніша досить обширна і розвивається динамічно. Важливо вибрати правильний напрямок. Одним з найбільш безпрограшних варіантів стане виготовлення томат-пасти.

Для початку нагадаємо, що томатна паста називається так тому, що для її приготування потрібні тільки помідори і сіль. Це якщо слідувати споконвічного, класичним рецептом.

Технологія виготовлення проста. Спочатку потрібно знайти постачальника овочів та придбати в нього партію товару.

Коли помідори прибудуть на місце, їх необхідно відправити спочатку в моечною машину. Це зручно робити за допомогою конвеєрної стрічки. Після гарного душа плоди проходять ретельний відбір, і без участі людських рук тут не обійтися. Працівники виробництва відбраковують непридатні томати, а хороші додатково промивають.

Якісні овочі відправляють прямо в подрібнювач, потім в протиральну машину, а потім у выпарную машину, яка доводить кількість сухої речовини в продукті до покладених 25-40%. Отримана маса змішується з сіллю в спеціальній ємності і фасується в обрану тару, на поверхню якої потім наносять етикетки, маркування і т. д.

Щоб полегшити працю та пошук обладнання, краще всього придбати автоматизовану лінію для виробництва томатної пасти.

Реалізація готової продукції не займе багато часу. Можна продавати пасту в роздріб, але вигідніше налагодити поставки у великі торговельні мережі, а також в мережі громадського харчування.

Share your thoughts