Виробництво тофу

Тофу — це соєве альтернатива класичним сирно-сирних продуктів. У нашій країні популярність тофу тільки набирає оберти, конкуренція в сфері його виробництва вкрай мала.

Технологія виготовлення соєвого молока містить кілька етапів. Спочатку соєві боби піддаються очищенню, потім вимочуються в холодній воді протягом 12 годин. Далі плоди подрібнюють, варять і пресують для отримання молочної вичавки. Це молоко можна вживати як самостійний продукт, або використовувати далі для приготування тофу. В молочну сировину додають спеціальні коагулянти, щоб воно згорнулося і застигло в процесі нагріву. Після нагрівання слід поступове охолодження маси, яку знову подрібнюють, нагрівають, охолоджують і відправляють під прес для відділення зайвої вологи. Все, найніжніший тофу готовий! Залишається його нарізати і упакувати.

Для організації всіх виробничих процесів не вимагається наявності великого приміщення. Досить території в 30-35 кв. м. Повноцінна лінія для виготовлення соєвого сиру, включає прес-форму, подрібнювач, апарат для нарізання, парогенератор, мийку, коштує близько 25 000 євро. Це обладнання здатне виробляти до 0,5 тонни молока на годину. Існують і більш дешеві, але менш продуктивні вітчизняні аналоги.

Обслужити лінію цілком здатні лише 3 людини.

За підрахунками фахівців, сума стартового капіталу підприємства по виробництву тофу дорівнює 650 000 рублів (при купівлі російського обладнання). Якщо реклама побудована грамотно, канали збуту налагодити нескладно. Якісний продукт окупить себе вже через півроку.

Share your thoughts