Виробництво сушених грибів

Незважаючи на те, що одним з найкращих способів заготівлі грибів запас є їх сушіння, використовують такий метод лише одиниці. При цьому фахівці стверджують, що виробництво саме сушених грибів має сьогодні величезні перспективи і обіцяє підприємцям-початківцям стабільно високий прибуток.

Для реалізації проекту не потребуватиме дуже великих стартових вкладень (потрібно не більше 450 000 рублів). Для початку необхідно облаштувати пункт прийому свіжої сировини. Бажано, щоб постачальники були ліцензовані і мали сертифікати якості на свою продукцію.

Сушити можна практично будь-які їстівні гриби, але враховуйте, що деякі з них мають специфічні особливості. Приміром, сморчки протягом перших місяців після засушування мають гіркуватим присмаком, тобто їх можна реалізовувати не раніше, ніж через 3 місяці. Аналогічний ефект можуть давати опеньки, грузді, вовнянки та деякі інші види грибів. Так що ретельно вивчіть відповідний розділ ботаніки перед тим, як братися за справу.

Процес сушіння відбувається при температурі від 50 до 75 ⁰С. Для цих цілей необхідно придбати спеціальні сушильні установки. Спочатку сировину злегка підв’ялюють, а потім при підвищенні температурного режиму відбувається його остаточне висушування. Повний цикл займає не більше 12 годин.

Сушені гриби користуються не меншим попитом, ніж їх заморожені «побратими», просто пропозицій на ринку набагато менше через низьку конкуренцію. Тому починаючим підприємцям неодмінно варто звернути на подібний стартап пильну увагу.

Share your thoughts