Виробництво супів швидкого приготування

Незважаючи на розвиток тенденції здорового харчування, супи швидкого приготування не втрачають споживчого попиту. Цей продукт смачний і практичний з точки зору економії часу, тому буде популярний завжди. На виробництві супів швидкого приготування можна побудувати прибутковий бізнес.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Спочатку чітко визначитися з асортиментом та вдайтеся до допомоги досвідченого технолога. Практика показує, що наші співвітчизники найбільше тяжіють до звичним домашнім супів, таким як суп-локшина, гороховий, борщ, розсольник і т. д. Розробіть власну унікальну рецептуру цих страв і тільки потім приступайте до реалізації проекту.

Сухі супи виготовляються трьома основними способами: методом дегідратації, методом сублімації і методом шокової заморозки. Перші два методи — звичні, і ви можете вибрати будь-який з них. Головне — закупити відповідне обладнання. Метод шокової заморозки відносно новий, але не менш ефективний.

Щоб виробляти до 8000 одиниць продукції щотижня за допомогою заморозки, необхідно придбати 4-5 морозильних камер, 3 холодильники, кілька пароконвектоматів, плиту, машини для фасування і упаковки. Площа виробничого цеху складе близько 350 кв. м. Витрати на відкриття провадження такого типу оцінюються в 6 000 000 рублів. Рентабельності бізнесу оцінюється на 15-25%. Терміни окупності вкладень залежать від налагодженості каналів збуту.

Share your thoughts