Виробництво сухих пайків

Сухий пайок — невід’ємна частина життя професійних мандрівників і рядових любителів туризму. Похідна життя не передбачає наявність повноцінної кухні і якісної їжі. Готувати в природних умовах досить складно. Тому виробництво сухих пайків — відмінний варіант заробітку для початківців бізнесменів.

Комплектація похідних харчових наборів може бути найрізноманітнішою. Основна умова — тривалий термін придатності продуктів.

Бізнес потрібно почати з оренди відповідного приміщення. Під виробничий цех і склади потрібно виділити територію не менше 150 кв. метрів.

Далі варто зайнятися закупівлею обладнання. Виробничі та пакувальні лінії, верстати та інший інструментарій коштують не дуже дорого, тому початковий капітал не буде значним. Для цих цілей досить мати 95 000 рублів. Далі варто подумати про підбір персоналу і підрахувати витрати на його заробітну плату.

Певну суму потрібно витратити на рекламу, яка допоможе налагодити канали збуту.

Якщо бізнес піде вдало, окупляться вкладення менш, ніж за 5 місяців. Але для організації власного виробництва з урахуванням всіх дрібних витрат знадобиться не менше 1 млн 200 тисяч рублів.

Share your thoughts