Виробництво сухофруктів

Всім давно відомо, що є два найбільш дієвих способи збереження вітамінів у фруктах і ягодах — це заморожування і сушіння. На виробництві сухофруктів сьогодні можна побудувати вкрай прибутковий бізнес.

Такий проект доступний для реалізації навіть починаючим підприємцям, які не мають значного досвіду роботи в бізнес-сфері. Але стартовий капітал у розмірі 40-50 тисяч доларів необхідно мати. Насамперед слід зайнятися пошуком відповідного приміщення, оснащеного всіма комунікаціями. Коли територія підготовлена, можна перейти до закупівлі спеціалізованого обладнання для сушіння фруктів. Щоб виготовляти сухофрукти, потрібні сушильні шафи, різноманітність яких на сучасному ринку досить високо. Вартість такого роду техніки безпосередньо залежить від продуктивності. Стандартна установка здатна без праці вмістити до 10 кг сировини. Вартість агрегатів починається від 250 доларів.

Знайти постачальників вихідного сировини не складе праці. Головне — визначитися з асортиментом. Купувати фрукти треба, звичайно ж оптом. Свіжі яблука, абрикоси, сливи, виноград, інжир і т. д. ретельно миються, а потім нарезаются для сушіння. Готовий продукт фасується в спеціальні ємності або упаковки. Звичайно, поодинці з усіма процесами не впоратися — потрібна допомога найманих працівників.

Практика показує, що бізнес на сухофруктах приносить своєму власникові до 3 тисяч доларів щомісячно. Тобто окупити вкладення можливо протягом року.

Share your thoughts