Виробництво сухариків

Хлібні сухарики люблять дуже багато. Цей продукт завжди є на прилавках магазинів, і попит на нього з плином часу не падає. Звичайно, список конкурентів в даному виді бізнесу досить великий, але нова марка завжди приваблива для покупців. Якщо ваша продукція буде відрізнятися смаковими різноманітністю і якістю, то обійти навіть досвідчених конкурентів буде нескладно. Головне — проявіть кмітливість і терпіння.

Виробничий цех необхідно оснастити хорошим обладнанням, в число якої входять хліборізка, дражеровочный агрегат, пекарський шафа, машина для нарізки на кубики, пакувальна лінія. Весь комплект обійдеться, в середньому, в 380 000 — 400 000 рублів. Але все залежить від продуктивності і величини стартового капіталу.

Необов’язково організовувати дуже великий цех. На перших порах буде достатньо і 80 кв. метрів. Головне, щоб приміщення було оснащене всіма видами комунікацій.

Технологія виробництва вкрай проста. Готовий хліб нарізається, потім обсмажується, змішується зі спеціями, охолоджується і фасується в обрану тару.

Хліб можна замовляти у сторонніх виробників або випікати самостійно, але для цього знадобиться додаткове обладнання. До речі, самостійна випічка може стати додатковим джерелом доходу.

В середньому, для організації такого підприємства потрібно не менше 650 000 рублів. Рентабельність становить близько 20 % — від 80 000 до 100 000 рублів прибутку в місяць (не менше).

Share your thoughts