Виробництво соусів

У холодильниках та на столах більшості російських сімей обов’язково присутні які-небудь соуси. Більшість страв ми вже не можемо собі уявити без цих смачних кулінарних добавок. Саме тому виробництво соусів є сьогодні вкрай перспективною бізнес-ідеєю для підприємців-початківців. Тим більше, що виробничі процеси нескладні, так і придбання обладнання не потребує надзвичайних вкладень.

Звичайно, самим відомим і затребуваним соусом серед жителів нашої країни є майонез. За статистикою, одна людина вживає в рік понад 3 кг цього продукту, і обсяги постійно зростають. Проводиться майонез з нехитрого набору сировини, до складу якого входять олія, крохмаль, сухе молоко, яєчний порошок, цукор, оцет, вода, сіль, сода, спеції, а також харчові добавки.

Для налагодження власного бізнесу необхідно не тільки знайти і облаштувати відповідне приміщення, але і найняти кваліфікованого технолога для розробки унікальної рецептури майбутнього продукту. Від смакових якостей соусу залежить споживчий попит на нього, тому економити не варто.

Вартість повноцінної лінії для виготовлення соусів варіюється в залежності від продуктивності. Спочатку підрахуйте, скільки продукту ви плануєте робити, а потім вже вирішуйте, яке обладнання підходить для таких обсягів.

Терміни окупності бізнесу безпосередньо залежать від видів випускаються соусів. Що стосується конкретно майонезу, то практика показує, що вкладення повертаються до інвестора вже через 3-4 місяці роботи, тому такий проект вважається високорентабельним і вигідним.

Share your thoughts