Виробництво сметани

Сметану слов’янські народи обожнювали ще в стародавні часи. Високим попитом цей продукт користується і в наші дні. Саме тому виробництво сметани є перспективним видом бізнесу.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Основна сировина для виготовлення сметани — це молоко, точніше, молочні вершки різної жирності. Сметана, виготовлене за класичною рецептурою, повинна мати показник жирності 30%, але можливі відступи від цього правила, якщо того вимагає цільова аудиторія.

На сьогоднішній день існують дві технології виробництва сметани — резервуарна і термостатна. Друга застосовується, в основному, для отримання продукту з зниженим рівнем жирів. Класикою все-таки вважається перший метод, де сметана сквашується і дозріває в резервуарах.

Мінімальна сума стартового капіталу складе близько 1 мільйона рублів. Можна придбати спеціальний модульний молокозавод — відносно компактну мобільну установку. Коштує такий апарат не менше 600 000 рублів. Для його обслуговування необхідні 3 робочих. Знайти канали збуту для якісного продукту буде нескладно, так що вкладення окупляться досить оперативно навіть при не дуже високому рівні рентабельності.

Share your thoughts