Виробництво шоколаду

Шоколад — смачні ласощі, обожнювану не тільки дітьми, а й дорослими. Незважаючи на високу конкуренцію, виробництво шоколаду, як і раніше залишається однією з самих перспективних бізнес-ідей для підприємців-початківців.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

По-перше, визначтеся з асортиментом майбутнього підприємства. Найпопулярніші види шоколаду — це молочний, білий, чорний (гіркий), діабетичний, веганські, а також рідкісний рубіновий. Останній проводиться виключно з какао, яке росте в Еквадорі, Кот-д’івуару і Бразилії. Унікальні какао-боби надають кінцевого продукту червонуватого відтінку, за що шоколад і назвали «рубіновим».

Бажано запропонувати цільової аудиторії максимальний вибір продукції, але на початковому етапі зі складними рецептурами краще не морочитися.

Повноцінна виробнича лінія складається з агрегатів для виливки, темперують машини, кількох млинів з різним функціоналом, конш-машини, котлів і плавильних установок. Додатково можна придбати лінію для виготовлення шоколадної пасти.

Щоб запустити невелике виробництво шоколаду, знадобиться близько 1 мільйона рублів. Якщо продукція дійсно якісна, то канали збуту знайдуться дуже швидко. Рекламуйте своє підприємство, проводите дегустації, беріть участь у виставках і ярмарках, постарайтеся налагодити співпрацю з великими торговельними мережами і дрібними крамничками. Шоколад відноситься до категорії «ходового товару. Він користується попитом завжди. Основне завдання початківця виробника — це догодити смакам споживачів. Тільки в цьому випадку шанси на успіх дуже високі!

Share your thoughts