Виробництво шоколадної пасти

Поласувати шоколадною пастою люблять усі, від мала до велика. Ставши виробником цього нехитрого продукту харчування, можна отримати суттєвий дохід при порівняно невеликих стартових вкладеннях.

Виробничий цех повинен бути оснащений необхідними комунікаціями — обов’язково наявність опалення, електрики, вентиляції та водопостачання.

З обладнання потрібні спеціальний змішувач промислового типу, млин пятивалковая, фасувальний апарат і конш-машина. Повний комплект оцінюється в 1 мільйон рублів.

Основними інгредієнтами для приготування шоколадної пасти є какао-порошок, цукор (пудра), сухе молоко, жир. Наявність або відсутність інших добавок залежить від рецептури. Тому спочатку подбайте про пошук каналів постачання якісної сировини і найму хорошого технолога.

Фасують пасту в різну тару зі скла, пластику і навіть картону. Самим бюджетним варіантом вважається упаковка у формі пакетів дой-пак.

Щоб обігнати конкурентів і зайняти гідні позиції у сфері виробництва шоколадної пасти, достатньо запропонувати споживачеві якісний продукт. Як показує практика, при правильно проведеної рекламної кампанії і налагоджених каналах збуту стартові вкладення в розмірі 1,5 мільйона рублів окупаються вже через рік. Рентабельність оцінюється в 50%.

Share your thoughts