Виробництво шоколадної пасти

Поласувати шоколадною пастою люблять усі, від мала до велика. Ставши виробником цього нехитрого продукту харчування, можна отримати суттєвий дохід при порівняно невеликих стартових вкладеннях.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Виробничий цех повинен бути оснащений необхідними комунікаціями — обов’язково наявність опалення, електрики, вентиляції та водопостачання.

З обладнання потрібні спеціальний змішувач промислового типу, млин пятивалковая, фасувальний апарат і конш-машина. Повний комплект оцінюється в 1 мільйон рублів.

Основними інгредієнтами для приготування шоколадної пасти є какао-порошок, цукор (пудра), сухе молоко, жир. Наявність або відсутність інших добавок залежить від рецептури. Тому спочатку подбайте про пошук каналів постачання якісної сировини і найму хорошого технолога.

Фасують пасту в різну тару зі скла, пластику і навіть картону. Самим бюджетним варіантом вважається упаковка у формі пакетів дой-пак.

Щоб обігнати конкурентів і зайняти гідні позиції у сфері виробництва шоколадної пасти, достатньо запропонувати споживачеві якісний продукт. Як показує практика, при правильно проведеної рекламної кампанії і налагоджених каналах збуту стартові вкладення в розмірі 1,5 мільйона рублів окупаються вже через рік. Рентабельність оцінюється в 50%.

Share your thoughts