Виробництво щербету

Виготовлення кондитерських виробів вже довгі роки не втрачає своєї актуальності і залишається вигідною справою для бізнесменів. Так, наприклад, на виробництві щербету, цілком можна заробляти до 240 000 рублів щомісяця. І це тільки при виборі одного конкретного напрямку!

Щербет — загальновідоме «східне» ласощі, улюблене багатьма з дитячих років. Готується цей кондитерський шедевр з молочної помадки і горіхів. Чому варто зайнятися виготовленням саме такого типу солодощів? Відповідь проста: конкуренція мінімальна!

Для початку необхідно орендувати великий виробничий цех. Щоб з комфортом розмістити виробничу лінію, потрібно площа від 80 до 100 кв. метрів. Бюджетне обладнання, здатне випускати до 150 кг щербету у годину, включає котел для варіння, мішалку, температурний стіл, машини для прокату та нарізання, парогенератор. Коштує такий комплект близько 500 000 рублів. Обслужити його під силу 4 робочим.

Врахуйте, що в цеху потрібно обладнати місце для зберігання сировини, готової продукції, а також допоміжні приміщення. Тому орендована площа буде достатньо обширною!

З часом асортимент продукції можна розширити, придбавши додаткове обладнання, наприклад, для виготовлення ірисок або цукерок типу «Корівка».

Для реалізації продукції доцільно відкрити невеликий торговий павільйон, але на початковому етапі обов’язково налагодження зв’язків з оптовими закупівельниками.

Як показує практика, рентабельність кондитерського справи становить близько 50%. При налагоджених каналах збуту, грамотної реклами та відмінній якості готового продукту стартовий капітал у розмірі 1,5-2 млн. рублів цілком реально окупити вже в перші 7-9 місяців роботи.

Share your thoughts