Виробництво салатів

Виробництво харчових продуктів — висококонкурентне, але завжди прибуткова бізнес-ніша. Заснувати власну справу можна на виготовленні салатів.

Для початку варто визначитися, в яких обсягах планується випуск продукції. Якщо щомісячний збут не буде перевищувати 5 тонн, то достатньо буде обзавестися звичної кухонною технікою — м’ясорубка, холодильники, ножі, кухонний комбайн та інша подібна атрибутика. Якщо плануються промислові масштаби виробництва (понад 5 тонн на місяць), доцільно закупити автоматизовану виробничу лінію, яка буде робити все самостійно, включаючи упаковку.

Необхідно врахувати: перший набір професійного обладнання обійдеться підприємцю, в середньому, в 1 млн рублів, а лінія буде коштувати в кілька разів дорожче — не менше 100 000 доларів.

Придбавши обладнання, необхідно знайти хороших постачальників сировини. На цьому не варто економити, адже від якості кінцевої продукції буде залежати її затребуваність.

Щоб виготовляти салати, слід орендувати великий цех з наявністю усіх комунікацій (води, електрики, вентиляції, каналізації). Подбайте про благоустрій приміщень для зберігання продукції, а також кімнати для персоналу. Робочих знадобиться не менше 13 осіб. Один з них — це директор, який стежить за виробничим процесом, а решта — кухаря.

Щоб зацікавити цільову аудиторію (продуктові магазини, супермаркети), необхідно забезпечити широкий асортимент товарів — не менше 20 найменувань. Також можна спробувати відкрити власні торгові точки і організувати доставку продукції на будинок.

Розповісти про свою компанію споживачеві можна за допомогою реклами у всіх доступних джерелах.

Share your thoughts