Виробництво розчинної кави

Розчинна кава — один з найпопулярніших напоїв сучасності. На його виробництві можна побудувати прибутковий бізнес.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Технологія виробництва досить проста і не вимагає наявності складного, дорогого обладнання. Для початку вихідна сировина (натуральні кавові зерна) обробляється, очищається, обсмажується, а потім з нього витягуються розчинні елементи під впливом високого тиску. Отриману порошкоподібну речовину фільтрують, повторно очищають, щоб виключити наявність нерозчинних інгредієнтів, добре просушують, фасують і упаковують. Але на сьогоднішній день порошковий кави вважається застарілим варіантом — йому на зміну прийшли гранульовані і сублімовані аналоги. Вони-то і є найперспективнішим товаром.

Для виробництва кави в гранулах потрібно повноцінна лінія, що складається з бункерів, вібраційних сепараторів і охолоджувачів, вібросита, транпортировочных конвеєрів та елеваторів, гранулятора, насоса, обжарювальних шаф і інших дрібних вузлів. Щоб виготовляти сублімована кава, необхідно спеціалізоване обладнання, яке функціонує за технологією freeze dried.

Якщо встановити в цеху відразу обидві лінії, то вкладення, звичайно, будуть чималими, але при цьому є можливість виробляти до 500 тонн розчинної кави щорічно.

Рентабельність бізнесу оцінюється в 25-30%. Термін окупності залежить від якості кінцевого продукту і від налагодженості каналів збуту.

Share your thoughts