Виробництво рафінаду

Кусковий цукор (рафінад) користується величезним попитом незважаючи на те, що вартість його трохи вище сипучого солодкого «побратима». Підприємство з виробництва рафінаду здатне приносити своєму власникові стабільний доход від 200 000 в місяць.

Основною сировиною для виготовлення рафінаду в Росії є тростинний цукор (напівфабрикат) і цукрові буряки. Інших варіантів на вітчизняному ринку немає, хоча у світовій практиці застосовують й іншу сировину рослинного походження.

Вигідніше брати за основу буряковий цукор, так як цей овоч росте на території країни практично повсюдно. Крім нього знадобляться барвники, обесцвечивающая суспензія, адсорбенти.

Виробничий цех може бути невеликим, близько 60 кв. метрів. Цього достатньо, щоб змонтувати автоматизовану лінію, що включає в себе прес, агрегати для нагріву та охолодження, фасувальний пристрій, ділянку для виготовлення упаковки, машину для запаювання (заклеювання) коробок, транспортер. Вартість обладнання варіюється від 2 до 7 мільйонів рублів, залежно від рівня продуктивності. Фасовка оцінюється окремо і коштує від 600 до 800 000 рублів.

Щоб поставляти на ринок 5-6 тонн рафінаду щомісячно, вкласти потрібно, в середньому, 4-5 млн в російській валюті. При налагоджених каналах збуту всі витрати окупляться за 12-14 місяців.

Share your thoughts