Виробництво пихтового масла

Технологія виробництва масла з ялиці досить проста. Виготовляти цей продукт можна буквально під відкритим небом, але, звичайно, для виробничої безпеки доцільно орендувати досить великий цех, в якому є можливість підтримувати оптимальний температурний і вологісний режим. Потрібно розуміти: якщо вихідна сировина зберігається неправильно, воно з часом втрачає свої властивості і стає марним.

Сировина для виготовлення масла — це хвойний дерев. Найбільш якісним вважається продукт, виготовлений з лапок, товщина яких не більше 8 мм, а довжина — не більше 30 см. Вигідно купувати саме сировина з такими параметрами, так як воно характеризується найвищим рівнем ККД (близько 70%). Кращий час для збору лапника — це період з кінця весни до початку осені.

З обладнання знадобиться спеціальний агрегат під назвою пихтоварка, вартість якого варіюється в діапазоні від 50 до 90 тисяч рублів, залежно від продуктивності. Для організації та контролю за всіма виробничими процесами не обійтися без головного технолога і пари помічників.

Цільова аудиторія початківця бізнесмена досить обширна. Ялицеве масло можна пропонувати в магазини парфумерії і косметики, СПА-салони, банні комплекси, фармакологічні компанії, дилерські центри, на косметичні виробництва.

За статистикою, рентабельність такого типу виробництва оцінюється в 41-43%. Термін окупності становить близько 6 місяців при стартових вкладеннях в 450 000 рублів.

Share your thoughts