виробництво продуктів харчування з комах

Число «комахоїдних» жителів планети Земля росте в геометричній прогресії. Ймовірно, вже найближчим часом вживання в їжу м’яса» комах не вважатиметься чимось незвичайним і екзотичним.

Перший крок до втілення цієї бізнес-ідеї у життя зробили власники швейцарського холдингу Coop. Представники цієї найбільшої торгової мережі заявили, що на прилавках їх магазинів вже з’явилися продуктові «вишуканостей», до складу яких входять борошняні черв’яки, цвіркуни та інші їм подібні.

На сьогоднішній день асортимент представлений тільки бургерами і фрикадельками, але новатори заявляють, що якщо попит на цю продукцію буде гідним, то продуктова лінійка неодмінно розшириться.

Працівники компанії стверджують, що вони стежать за новими світовими тенденціями і намагаються бути в тренді, а страви з комах — один з таких популярних трендів сьогодні.

Мільярди людей на Земній кулі вважають комах одним з основних джерел їжі: ці «гади», виявляється, вкрай корисні для здоров’я, максимально багаті білком і чудово сприймаються організмом. Багато говорять, що сверчковое «м’ясо» за смаковими якостями схоже з куркою, а борошняні черв’яки виділяють аромат горіхів.

Додамо, що сьогодні в багатьох європейських країнах розробляються унікальні проекти з будівництва фермерських господарств, що спеціалізуються на вирощуванні комах, а в 2013 році ООН на офіційному рівні визнала комах їжею майбутнього і справжнім порятунком для голодуючих держав.

Share your thoughts