Виробництво пресервів

Пресерви з риби — один з найбільш затребуваних продуктових товарів. Організувавши виробництво такої продукції, можна отримати високий і стабільний дохід.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Звичайно, конкуренція в цій сфері досить висока, але найчастіше якість продукту, пропонованого виробниками, залишає бажати кращого. Тут вирішальну роль відіграє саме смак. Якщо вам вдасться придумати унікальну рецептуру, і рибні пресерви будуть дійсно смачними, то обійти конкурентів не складе праці.

Постарайтеся запропонувати покупцеві максимально широкий асортимент. Особливо популярні пресерви в маслі, різноманітних заливках і соусах. Також варто запропонувати рибу пряного і спеціального засолу.

Повноцінна виробнича лінія, яка максимально зменшує потребу в ручній праці, обійдеться в 800 000 рублів. Це самий економічний варіант. Чим більше потужності і функціонал, тим ціна буде вище. Для розміщення такого обладнання досить 30 кв. м.

Також у бізнес-план необхідно включити витрати на закупівлю вихідної сировини (охолодженого або замороженого), витрати на оренду приміщення, зарплату співробітникам, рекламну кампанію, транспортування і т. д. Точні доходи підрахувати складно. Все залежить від масштабів діяльності і налагодженості каналів збуту. У будь-якому випадку, у збитках ви не залишитеся. Заручіться підтримкою грамотного технолога, і все вийде!

Share your thoughts