Виробництво плавлених сирів

Плавлені сирки — популярний і доступний за ціною харчовий продукт, на виробництві якого можна побудувати високоприбутковий бізнес, маючи стартовий капітал середніх розмірів.

Потрібно орендувати цех площею у 150 кв. м. і оснастити його обладнанням. Комплектація виробничої лінії безпосередньо залежить від асортименту, який передбачається випускати. Плавлені сири можуть бути різних видів — кремоподібними, ломтевыми, солодкими, подсоленными і т. д. Упаковка також буває найрізноманітнішою.

Розглянемо технологію виготовлення ковбасного плавленого сиру. Для втілення проекту необхідно придбати м’ясорубку, плавитель, вакуумний шприц, кліпсатор, холодильну та термодымовую камери, робочий стіл. Повноцінний комплект обійдеться підприємцю в 1 300 000 рублів. Обслуговувати лінію здатні 3-4 працівника в 1 зміну.

З урахуванням витрат на оренду приміщення, зарплату співробітникам і закупівлю сировини, середньомісячна чистий прибуток міні-заводу по виготовленню плавлених сирів складе близько 260 000 рублів. Таким чином можна підрахувати, що стартовий капітал у 2 мільйони окупиться вже через 9 місяців.

Share your thoughts