Виробництво печива

Борошняні вироби не втрачають споживчого попиту. Печиво різного типу і виду вживають абсолютно у всіх сім’ях. Конкуренція в цій галузі, на диво, помірна, тому на виробництві печива можна побудувати прибутковий бізнес з високою рентабельністю.

Розглянемо бізнес-проект великих масштабів, в якому підприємство виробляє близько 4 тонн продукції на робочу зміну.

Потрібно знайти цех площею не менш як 250 кв. метрів. На цій території розміститься не тільки устаткування, але і склади, а також додаткові приміщення для потреб персоналу.

Список необхідного обладнання обумовлений технологією виробництва борошняних виробів. Процес стандартний: спочатку відбувається заміс тесту, потім формування і випікання, далі охолодження і упаковка. Штат персоналу в обов’язковому порядку включає в себе технолога, керівника, менеджера по збуту, комірника, 6-8 робітників, вантажників.

Припустимо, ваше підприємство буде виробляти близько 80 тонн печива в місяць. Такі великі обсяги потрібно збувати оптом. Тому основна цільова аудиторія бізнесмена — початківця- це оптові бази і великі мережеві супермаркети.

Середня собівартість 1 тонни випічки складає близько 18 000 рублів. Оптова ціна — від 42 000 рублів. Прибуток очевидна!

Сума стартового капіталу, звичайно, значна — понад 7 мільйонів рублів. Але при налагоджених каналах збуту окупність можна назвати досить оперативної — до 30 місяців. Цей термін можна скоротити в кілька разів, якщо ваша міні-фабрика буде працювати в 2-3 зміни. Запорука успіху підприємства — нестандартний асортимент. Приділіть цьому найпильнішу увагу, інакше на покупців і прибуток можна не розраховувати!

Share your thoughts