Виробництво моцарелли

Любителі сирних продуктів завжди гідно оцінюють якісні сорти італійських сирів. Моцарелла — одне з найбільш популярних у споживачів і затребуваних страв, і на її виробництві можна побудувати прибутковий бізнес. Ця бізнес-ідея може виявитися максимально успішної ще й тому, що сьогодні через гранацы сири в Росію заборонено ввозити, але любителів їх від цього менше не стало.

Звичайно, виробництво харчової продукції буде приносити прибуток при широкому асортименті пропонованих споживачеві товарів. Так, можна виготовляти моцарелу оригінальних форм — круглої, прямокутної, трикутної і навіть у вигляді кіски. Але класичний продукт, що викликає найбільшу довіру у потенційних покупців, має м’яку сферичну форму.

Технологія виробництва сиру Моцарелла вкрай проста — її докладний опис можна знайти в мережі Інтернет. Але без спеціалізованого обладнання тут не обійтися. Для домашньої сироварні знадобляться сироворобник, пастеризатор, дренажна установка, пресовий верстат і термопластификационный модуль. Крім усього перерахованого вище доведеться обзавестися лініями миття та упакування.

Компетентні фахівці в один голос заявляють, що вітчизняна моцарелла за смаком нічим не відрізняється від імпортної, тому і вартість її цілком може бути ідентичною. Якісний продукт завжди буде приносити прибуток. Щоб організувати цех, доведеться вкласти близько 1,5 млн рублів. Термін окупності витрат становитиме від 12 до 18 місяців.

Share your thoughts