Виробництво кукурудзяних паличок

Солодкі кукурудзяні палички — ласощі, улюблене багатьма ще з дитячих років. Цей продукт не втрачає своєї популярності і по сей день. Навпаки, в нашій країні впевнено збільшується попит на це готове блюдо, що відноситься до категорії сухих сніданків.

Готувати палички просто. Для початку необхідно закупити якісну сировину: кукурудзяну крупу, рослинне масло, цукрову пудру, сіль. Щоб пристойно заощадити, слід співпрацювати з великими оптовими постачальниками.

Без наявності спеціалізованого технічного оснащення не обійтися. По-перше, цех необхідно забезпечити всіма комунікаціями — електрикою, опаленням, вентиляцією і, звичайно ж, безперебійним водопостачанням, так як рецептура кукурудзяних паличок передбачає наявність у їх складі чистої води.

Починаючому підприємцю знадобляться: просіювач, дозатори, екструдер, сахароперемалывающий міксер, змішувачі для рідких і сипучих компонентів. Це класична комплектація повноцінної автоматизованої лінії. Крім цього, не обійтися без пакувального автомата. Вартість всього комплекту залежить від його продуктивності і варіюється в широкому діапазоні від 500 000 рублів (30 кг продукту на годину) до 2 500000 рублів (250кг в годину).

Якщо спочатку плануються малі масштаби підприємства, то включити в клієнтську аудиторію великі гіпермаркети не вийде: по-перше, такі організації воліють розкручену, брендову продукцію, а по-друге, беруть занадто високу плату за можливість виставити товар на їх полицях. Тому краще націлитися на оптові харчові бази або на невеликі продовольчі магазини в регіонах.

Терміни окупності будуть прямо залежати від обсягів вкладень. Потрібно враховувати, що в будь-якому випадку собівартість готових кукурудзяних паличок на 40-60% нижче, ніж їх відпускна ціна.

Share your thoughts