Виробництво кісткового борошна

М’ясо-кісткове борошно застосовується в різних сферах. Її використовують як підгодівлю для домашніх тварин і сільськогосподарських культур. Виробництво кісткового борошна здатне принести підприємцю стабільно високий прибуток.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

В даний час існує кілька різновидів кісткового борошна, що розрізняються відсотком вологості, змістом білків, жирів і золи. Якісна продукція повинна мати максимально дрібний помел (допускається не більше 5% великих частинок у складі).

Основна цільова аудиторія бізнесмена — початківця- це власники фермерських господарств, виробники кормів для тварин, тваринницькі розплідники, а також приватні садівники і городники.

Виробнича лінія складається з декількох функціональних агрегатів — подрібнювача, бункера-приймача, центрифуги для фільтрації, шнекового транспортера, дробарки, блоків для сушіння, завантажувально-розвантажувального шибера, бункера для зберігання готової продукції, транспортувальної стійки. Вартість комплекту залежить від продуктивності і технічних характеристик. Наприклад, лінія, що виробляє до 3 тонн борошна в зміну, коштує близько 3,5 мільйона рублів, а лінія продуктивністю 5 тонн на зміну обійдеться вже в 6 мільйонів. Починати краще з малого, тобто з першого варіанту.

Загальна сума стартових інвестицій становить 4 700 000 рублів. Рентабельність бізнесу оцінюється в 25%. При налагоджених каналах збуту вкладення повернуться до власника через 20-24 місяці.

Share your thoughts