Виробництво кетчупу

Кетчуп — один з найвідоміших у світі соусів, який дуже люблять жителі нашої країни. Виробництво кетчупу вважається сьогодні одним з найбільш перспективних бізнес-проектів, незважаючи на високий рівень конкуренції.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Виробничий процес включає декілька етапів. Спочатку вихідна сировина (свіжі помідори) миють, сортують, потім калібрують. Далі слідує етап очищення томатів від шкірки, насіння, чашолистків і їх подрібнення. Відходи пресують, а протерту помідорну масу стерилізують, варять у вакуум-установках випарювання і змішують зі спеціями, згідно з рецептурою. Готовий продукт фасують і упаковують в тару (як правило, у пластикову).

Для реалізації проекту потрібно приміщення площею 400 кв. м. Виробнича лінія, здатна видавати до 3000 упаковок кетчупу в годину, коштує близько 4000 0000 рублів. Щоб виготовляти не менше 20 тонн кетчупу в місяць, необхідно закупити близько 45 000 кг помідорів. Оптом готовий продукт реалізується за ціною в 29-37 рублів за кілограм.

Розміри стартового капіталу становлять близько 5,5 мільйона рублів. Якщо виробляти 100 000 банок кетчупу в місяць і продавати 100% товару, окупити інвестиції можна буквально за 6-7 місяців.

Share your thoughts