Виробництво кексів

Солодку випічку люблять, напевно, всі. Різноманітні тортики, тістечка, мафіни спокушають апетитним виглядом і купуються не тільки до свят, але і до традиційним чаюванням в колі сім’ї. Тому виробництво кексів може стати не тільки улюбленою роботою, але і прибутковою справою.

Звичайно, почати бізнес можна навіть в умовах власної кухні, але для організації повноцінного харчового підприємства знадобиться орендувати цех. Міні-пекарня не може існувати без персоналу — кількість робочих коливається в діапазоні від 5 до 15 осіб, в залежності від виробничих масштабів. Віддавайте перевагу працівникам, які мають професійну освіту.

Для благоустрою кексового підприємства потрібно закупити обладнання: печі, міксери, машини для тестоусадки, форми. Купуйте всі агрегати обдумано, виходячи з розмірів пекарні і запланованих масштабів виробництва.

Просунути продукцію в маси допоможе, як завжди, реклама. Подайте оголошення у всі доступні ЗМІ, використовуєте тематичні друковані видання, розкажіть про свою справу знайомим і друзям — «сарафанне радіо» працює, часто, краще за будь-рекламників. Спочатку витрати на рекламу будуть мінімальними (в цілях економії), після отримання перших прибутків є сенс звертатися до професійних маркетологам для подальшої розкрутки і просування бренду.

Якщо ваша продукція дійсно якісна, смачна, оригінальна і доступна за ціною, вона буде користуватися попитом безсумнівним. Розрахунки такі: при виготовленні партії з 600 кексів щодня (з двома вихідними на тиждень) і налагоджених каналах збуту, стартові вкладення в розмірі 500 000 рублів окупляться вже через 5 місяців роботи.

Share your thoughts