Виробництво картопляних чіпсів

Звичайно, конкуренція серед виробників картопляних чіпсів досить висока, але, запропонувавши споживачеві дійсно якісний продукт, обійти навіть великих іменитих суперників буде не так вже й складно. Тут головне дотримуватися негласний закон: «Будь кращим або будь ніким».

Прогнозовані розміри стартового капіталу — 12-15 тисяч доларів. Для початку потрібно орендувати приміщення під виробничий цех площею 150-200 кв. м. Цій території достатньо для виготовлення 600 кг продукції за одну робочу зміну. Якщо вам вдасться досягти таких результатів, то при налагоджених каналах збуту окупити вкладення можна буде вже через 2-3 місяці.

Виробничі методи можуть бути різними. Перший варіант — самостійна нарізка, сушка і обсмажування картоплі. Другий — обсмажування чіпсовий напівфабрикатів. Цей варіант значно простіше і дешевше. Головне — знайти хороших постачальників вихідної продукції.

Одна зміна робочих складається з оператора, технолога, механіка, фахівців з продажу, водія, вантажника і прибиральниці. Заробітна плата цих працівників варіюється від регіону до регіону.

Чіпси — продукт, який украй затребуваний в закладах типу пивбарів. Шукайте покупців серед власників подібних кафе. Також можна укласти договір на постачання з продуктовими магазинами. Якщо цінова політика вашої компанії буде адекватною, то клієнти обов’язково знайдуться. Практика показує, що у великих мегаполісах конкуренція дуже висока. На перших порах варто націлити свій бізнес на периферійні міста. У провінції недорогі і якісні чіпси будуть користуватися гарантованим попитом.

Share your thoughts