Виробництво карамелі

Солодку, духмяну карамель обожнюють і діти, і дорослі. На виробництві такої продукції можна побудувати високоприбутковий бізнес.

Основні інгредієнти для виготовлення карамельок — це вода, цукор і сироп. На прилавках сучасних магазинів в широкому розмаїтті присутній карамель з начинкою — для її виробництва застосовуються додаткові компоненти, такі як джем, шоколад, крем і т. д.

Основних виробничих кілька етапів. На першій стадії відбувається приготування сиропу, рецептура якого в кожному конкретному випадку унікальна. На другому етапі вимішується карамельна маса, тобто до сиропу додаються інші інгредієнти. Потім отриману масу охолоджують і формують з неї цукерки, які згодом тверднуть і проходять завершальну стадію упаковки.

Для реалізації проекту буде потрібно орендувати цех площею не менше 400 кв. м. Цій території буде достатньо для розміщення автоматизованої виробничої лінії, що складається з стандартного комплекту обладнання — котлів для варіння, баків, дозаторів, машинки для обкатки карамелі, карамелештампующего агрегату, конвеєром для охолодження, апарату для наповнення начинкою, змішувачів, машин для фасування і упаковки, а також щита управління. Автоматизація виробництва істотно скоротить витрати на заробітну плату робітникам.

Перед запуском проекту уважно вивчіть ринок конкурентів і оцініть можливість реалізації продукту в своєму регіоні. Якщо канали збуту будуть чітко налагоджені, то всі вкладення в карамельний бізнес окупляться вже через півроку роботи.

Share your thoughts