Виробництво какао

Какао-порошок дуже активно застосовується у харчовому виробництві, тому його виготовлення може виявитися дуже прибутковою справою. Робиться порошок з какао-бобів. Виробничих кілька етапів: очищення, сортування, обсмажування, виготовлення крупки та усунення оболонок, помел, пресування (відділення олії від макухи), дроблення, охолоджуючі процедури, ще більш дрібний помел, просівання, фасовка і упаковка.

Для організації міні-цеху потрібно придбати автоматизовану виробничу лінію, яка дозволить значно прискорити процес переробки какао-бобів та отримання готового продукту.

Приміщення необхідно упорядкувати, провести всі комунікації — електрика, воду, опалення, вентиляцію. Не обійтися і без окремих кімнат під склади та інші потреби.

Готовий порошок може бути двох видів — технічний і товарний. Жирність першого становить не більше 14%, другого — не менше 16-17%. Продукція користується величезним попитом не тільки в продуктових магазинах, але і в лікарнях, школах, військових частинах, на підприємствах, що виробляють шоколад, і т. д. Якщо вибудувати грамотну політику ціноутворення, знайти свою клієнтську аудиторію не складе праці.

Share your thoughts