Виробництво хлібців

Хлібці — смачний і корисний замінник традиційного дріжджового хліба. Рецептура цього продукту харчування може бути різною. На прилавках магазинів зустрічаються житні, рисові, гречані, кукурудзяні, пшеничні хлібці, а також хлібці з злакової суміші, і всі вони користуються високим попитом. Тому виробництво цього дієтичного продукту може стати прибутковим бізнес-проектом.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Процес виготовлення хлібців ділиться на кілька етапів. Спочатку вибране вихідне сировину очищають і готують, потім з нього замішують тісто, яке піддається процесу бродіння. Готове тісто ділять на порції, роблять з них заготовки і випікають їх. Останній етап — фасування й упакування продукції.

Середньопродуктивна автоматизована лінія здатна виготовляти до 450 хлібців в годину. Коштує таке обладнання близько 500 000 рублів. Також до бюджету необхідно закласти кошти на оренду приміщення, закупівлю вихідної сировини, заробітну плату персоналу, оплату комунальних послуг та рекламну кампанію.

Попит на хлібці стабільний протягом останніх десятиліть. Рентабельність бізнесу оцінюється в 20%. При налагоджених каналах збуту вкладення можна окупити через півроку роботи.

Share your thoughts