Виробництво халви

Халва — популярне ласощі, знайоме кожному з дитячих років. На виробництві цього східного десерту можна побудувати прибутковий бізнес.

Для початку потрібно орендувати великий цех. Площа повинна бути такою, щоб на ній з комфортом розмістився відділ для підготовки сировини, виробнича лінія і фасовочно-пакувальне відділення. Для запуску виробництва буде потрібно закупити спеціалізоване обладнання: рушильный апарат, веечную машинку, калібратор, млинове пристрій молоткового типу, обжаривающий агрегат, охолоджувальну установку, ванну для вимішування халви. Загальна вартість всіх верстатів і машин (повноцінної лінії) становить близько 1 млн 135 тисяч рублів.

Для задоволення потреб широкої цільової аудиторії необхідно запропонувати значний асортимент. Оптимальним рішенням стане виготовлення всіх популярних видів халви — соняшникового, арахісової, соняшниково-арахісової, соняшникового з родзинками, шоколадною, ванільною.

Пропонувати свій продукт можна великих продуктових мереж і оптовим базам, які спеціалізуються на постачанні харчових товарів в більш дрібні магазини.

Практика показує, що для відкриття повноцінної міні-фабрики з виробництва халви буде потрібно значний стартовий капітал — не менше 2 мільйонів рублів. При налагоджених каналах збуту терміни окупності складають 10-12 місяців. Після цього можна розраховувати на щомісячний прибуток у розмірі 190-200 тисяч рублів.

Share your thoughts