Виробництво горілки

Горілка — це алкогольний напій, який в першу чергу асоціюється у іноземців з нашою країною. Так, горілку росіяни вживали ще з часів царя Гороху» і будуть продовжувати це робити завжди. Тому рівень продажів цього продукту тримає стабільно високу планку. Незважаючи на значну конкуренцію, відкриття власного горілчаного заводу може стати дуже прибутковим проектом для починаючого підприємця.

Про самому процесі виробництва горілки розповідати немає сенсу — величезна кількість інформації можна знайти в мережі Інтернет. Але слід знати про деякі нюанси, зокрема, щодо необхідності отримання ліцензії на виготовлення продукту, сертифіката якості, акцизних марок, а також про вимоги ГОСТ.

Повноцінна виробнича лінія для оснащення горілчаного цеху складається з декількох основних вузлів. У комплектацію входять пастеризатор, кілька об’ємних резервуарів, у яких відбуваються основні процеси, машина для миття тари, автомат для розливу та упаковки, апарат для наклейки етикеток і акцизних марок, установка для очищення і пом’якшення води, фільтруючі елементи, транспортна стрічка, термотоннель. Загальна вартість обладнання встановилася на рівні 2 000 000 рублів.

Для виробництва горілки кількість 5000 декалітрів на місяць необхідно приміщення площею близько 100 кв. м. Щомісячні витрати на сировину складуть близько 450 000 рублів. Рентабельність бізнесу оцінюється в 37%. Чистий щомісячний прибуток при налагоджених каналах збуту складе не менше 220 000 рублів.

Share your thoughts