Виробництво цегляних мангалів

Сучасні власники власних присадибних і дачних ділянок все частіше замінюють «відпочинок» з лопатою і граблями на більш приємне проведення часу з ароматним шашличком та іншими кулінарними шедеврами, приготованими на свіжому повітрі. М’ясо і овочі, приготовані на цьому цегляному мангалі, відрізняються особливим смаком і неповторним ароматом. Пропонуючи потенційним клієнтам будівництво повноцінного стаціонарного мангалу-коптильні з цегли на їх території, можна побудувати вкрай вигідний бізнес.

Для початку необхідно докладно вивчити технологію будівництва. Благо, нестачі інформації по цій темі не відчувається. Взагалі, ця бізнес-ідея відмінно підходить для реалізації досвідченим пічникам і мулярам, але і звичайній людині цілком реально навчитися майстерності роботи з каменем і розчином. Було б бажання!

Для цегляного мангалу, як і для будь-кам’яної споруди, необхідний фундамент. Стіни слід встановлювати під певним нахилом. Про всі тонкощі можна прочитати в мережі Інтернет.

Якщо ви будете займатися виробництвом цегляних мангалів самостійно, то у розрахунок варто брати тільки витрати на матеріали. Собівартість класичної міні-печі становить близько 40 000 рублів. Продається ж вона, як мінімум, в 2 рази дорожче. Якщо ви будете наймати працівника з боку, то додайте до собівартості ще і його зарплату (близько 25 000 рублів за проект).

Жоден бізнес не можливий без грамотної рекламної кампанії. Розкажіть про себе в ЗМІ, створіть власні групи в соціальних мережах і особистий сайт. Хоча найбільш ефективним видом реклами в цьому бізнесі, як і раніше залишається «сарафанне радіо». Один задоволений клієнт обов’язково призведе до вас наступного. Так що виконуйте свою роботу максимально якісно!

Share your thoughts