Виробництво чорної солі

«Сіль — біла смерть». Хто так вважає — безнадійно відстав від життя. По-перше, не вся сіль шкідлива для здоров’я, а по-друге, дієтологи не радять зовсім виключати цей продукт з власного раціону. Але звичайна магазинна сіль — це як раз-таки не те, що треба вживати в їжу. Сьогодні любителі здорового способу життя вибирають морську, або «чорну».

Що це за продукт?

Чорну або четверговий сіль робили ще наші прабабусі, причому відбувалося це дійство у Чистий четвер перед Великоднем (звідси і назва). Як виробляли цю незвичайну приправу? Практично у кожної господині є свій рецепт, але в цілому були і співпадаючі елементи: звичайну сіль перемішували з житнім хлібом або борошном, а деякі і з яйцем і квашеною капустою і прожарювали складу в російської печі.

Сьогодні виробники «чорної» солі спростили процес і найчастіше зупиняються на варіанті змішування харчового мінералу з житнім борошном, так і виробляють продукт протягом усього року.

Незмінними залишилися лише дві речі: використання російської печі і безумовна користь продукту для здоров’я.

Тому, якщо ви палкий прихильник корисних продуктів харчування та здорового способу життя — то бізнес про виробництва чорної солі для вас.

З чого почати?

Стартувати потрібно не тільки ідеї, але й з пошуку оптимального рецепту приготування такої солі. Ви повинні переглянути гори літератури, а бажано і познайомитися з тими, хто потрібний рецепт отримав у спадок від бабусь.

Краще перепробувати відразу кілька варіантів, щоб ви знайшли оптимальний смак для свого продукту.

Для експериментів вам потрібен не тільки ентузіазм, але і справжня російська піч. Тому краще її побудувати відразу на власній дачній або присадибній ділянці, щоб не витрачати гроші на оренду землі.

Після того, як ви визначилися з рецептом і обзавелися власним обладнанням для виробництва, варто задуматися про те, як ви її будете пакувати та продавати, а головне-кому?

Як упакувати чорну сіль?

Ваша цільова аудиторія — це любителі здорового способу життя і натуральних продуктів. Тому їх приверне нехитра упаковка, краще всього виконана з натуральних матеріалів. Тільки при прояві фантазії не забувайте, що ваш продукт вживається в їжу, а значить повинен міститися в практично стерильних умовах. В іншому випадку, ви можете відштовхнути потенційних покупців.

Як і кому продати?

На перших порах ваші продажі можуть обмежуватися соціальними мережами і одностраничником в Інтернеті, оскільки ви не зможете забезпечувати постійні обсяги поставок чорної солі. Тільки після обкатки виробництва на перших клієнтів і їх хороших відгуках, варто задуматися про продаж в магазини здорового харчування. Для цього вам необхідно провести сертифікацію свого продукту, а також обзавестися додатковим персоналом, складом і автомобілем для доставки.

Share your thoughts