Виробництво борошна

Продукти харчування, приготовлені з використанням борошна, складають значну частину нашого раціону. Без борошна неможливо спекти хліб, пироги, приготувати пельмені, вареники, манти, чебуреки і т. д. Макаронні вироби також виробляються за допомогою цього інгредієнта. Саме тому власний борошномельний цех стане відмінним проектом для початківців бізнесменів.

Для початку визначтеся з асортиментом. Для виготовлення борошна використовують не тільки звичні пшеницю і жито, але і кукурудзу, рис, овес, ячмінь та інші сільськогосподарські культури. Але, звичайно ж, пшеничне борошно займає лідируючі позиції на ринку.

Виробнича технологія поділяється на кілька етапів: очищення сировини, лущення зерен, дроблення, просівши, розфасовка і упаковка. Для реалізації кожного з них необхідне обладнання. Повноцінна борошномельна лінія вітчизняної збірки коштує близько 1,5 мільйона рублів (середньопродуктивні агрегати).

Загальна сума стартового капіталу становить 2 мільйони рублів. Виготовляючи щодня до 150 кг борошняного продукту на годину, місяць орієнтовно можна отримати до 55 000 кг готової продукції. Чистий прибуток від продажів складе близько 100 000 рублів. Терміни окупності — від 18 до 24 місяців.

Share your thoughts