Відкриваємо літнє кафе

Сезонні заклади громадського харчування за законом можуть функціонувати в період з квітня по листопад, тому підготовчі роботи до організації літнього бізнесу доцільно починати заздалегідь, узимку.

Розмір стартового капіталу варіюється в широкому діапазоні від 3 до 7 мільйонів рублів, залежно від розробленого плану та обраного формату. При цьому, якщо все ретельно продумати, то витрати можливо повернути всього за один сезон. Головне — правильно вибрати місце дислокації.

Для початку потрібно знайти підходящий для оренди земельну ділянку. Відмінно підійде на території міських парків культури і відпочинку. Можна зняти повноцінне приміщення, а можна просто орендувати землю та встановити на ній торговий тонар зі столиками або намет.

Для обслуговування столиків не обійтися без офіціантів. Мінімальна кількість — 4 людини (при змінному графіку роботи). У разі, коли в закладі передбачена повноцінна кухня, необхідно буде найняти хорошого кухаря. Також не забудьте включити в число персоналу прибиральницю і посудомийку.

Обладнання для літнього кафе стандартне. До столиків на відкритому повітрі бажано додати сонцезахисні парасольки. Кухню потрібно забезпечити технікою — мікрохвильовою піччю, плитою, кавоваркою, холодильними та морозильними камерами, посудом і т. д. Обов’язково включіть в бізнес-плану постійні витрати на серветки, зубочистки, туалетний папір, побутову хімію та інші дрібниці.

Добре продумайте рекламну компанію. Концепцію закладу за сезон змінити не вийде, тому ризикувати не варто: спочатку врахуйте всі дрібні деталі. Якщо кулінарні здібності та комунікабельність ваших співробітників будуть на висоті, а реклама буде розміщена правильно, то прибуток не змусить себе чекати.

Share your thoughts