Відкриття банкетного залу

Відмінною прибутковою ідеєю є відкриття і здача в оренду банкетного залу. Ювілеї, корпоративні свята, дні народження, весілля, поминки і просто зустрічі друзів — для таких заходів завжди підшукуються відповідні зали. Причому, слід мати на увазі, відбуваються такі події не тільки у святкові дні, але й у будні.

Менеджер по оренді банкетного залу повинен заздалегідь складати графік заходів. Зал може пропонуватися у двох форматах: з кухнею і без кухні. Тобто оренда може здійснюватися з наданням повних ресторанних послуг — сервіровкою столу і приготуванням гарячих страв, холодних закусок, салатів, десерту, напоїв — і без таких. У такому разі накривати столи будуть самі замовники.

В якості додаткових послуг оренди залу може пропонуватися замовлення ведучого заходу, тамади, діджея.

За розрахунками для відкриття банкетного залу потрібно стартовий капітал у розмірі близько півмільйона рублів. Бізнесмену слід орендувати приміщення площею не менше 100 кв. м. Важливо, щоб воно не вимагало ремонту і в ньому були всі комунікації. При цьому зовсім необов’язково, щоб приміщення розташовувалося в центрі міста, цілком підходять і спальні райони. Вартість оренди в такому випадку не буде перевищувати 100 тис. руб. в місяць.

Більша частина інвестицій піде на закупівлю меблів для залу (столів, стільців), декорування приміщення, а також на придбання необхідного кухонного обладнання, посуду, столових приладів. Для обслуговування банкетного залу потрібно створити трудовий колектив з менеджера, кухаря, помічника кухаря, офіціанти, прибиральниці (вона ж мийниця посуду).

Оренда залу для одного відвідувача коштує мінімум 1,5 тис. руб. Якщо проводити кожні вихідні дні хоча б з одного банкету на півсотні осіб, то в місяць можна отримати прибуток у розмірі 200 тис. крб. Врахуйте, половина суми піде на оплату оренди приміщення. Якщо ж заходи будуть проводитися і по буднях, то чистий прибуток може скласти до 300 тис. руб.

Share your thoughts