Торти на замовлення: бізнес-ідея для жінок, в домашніх умовах, з мінімальними вкладеннями, для початківців

У такому вигляді бізнесу зможуть реалізуватися і ті, хто хотів би працювати у сфері послуг, і ті, хто прагне почати виробництво продуктів харчування. В ідеалі бізнес з виготовлення тортів на замовлення варто починати, якщо ви маєте досвід роботи кондитером або давно і серйозно захоплюєтеся випічкою. При цьому важливо не тільки вміти випікати смачні коржі і сполучати їх один з одним за допомогою крему, але і бути профі у сфері прикраси тортів. Адже люди готові переплатити за торт по індивідуальному замовленню тільки в тому випадку, якщо він буде виглядати дійсно красиво і апетитно.

Плюсом бізнесу з виготовлення тортів на замовлення, безсумнівно, є низький обсяг необхідних інвестицій. В сутності, для старту бізнесу вам знадобляться тільки духовка, кухонна начиння, додатковий холодильник для зберігання тортів та інвентар для декору випічки.

Що стосується продуктів, то їх можна закуповувати в звичайних супермаркетах, а можна звернутися до послуг фірм, що продають сировину для кондитерського виробництва: готові креми, згущене молоко, начинки, ароматизатори, емульгатори і так далі. У таких компаній ціни на продукцію можуть виявитися нижче, ніж у роздробі, але в цьому питанні багато залежить від обсягів поставок.

Собівартість одного тортика вагою в 1 кг становить від 100 до 300 рублів, а ціна для кінцевого споживача становить 1000 — 1200 рублів. При цьому торти такої ваги беруть нечасто. Набагато частіше замовляють більше «великі екземпляри» — від 2 кг, адже унікальні торти призначаються для урочистостей і більш-менш великих компаній.

Те, який дохід ви будете отримувати, залежить від кількості виконаних замовлень. Звичайно, на перших порах, коли замовлень ще дуже мало, торти будуть приносити не таку вже велику виручку. Але з часом ви самостійно зможете готувати по кілька тортів на день.

До речі, ціну торта можна коригувати в залежності від терміновості замовлення. Часто про важливому заході згадують лише в останній момент, а в такій ситуації замовник готовий трохи переплатити.

Враховуйте також, що в такому вигляді бізнесу кількість замовлень, а отже і виручка можуть відрізнятися від місяця до місяця. При цьому яскраво вираженої сезонності у виготовлення тортів немає. Майстер з Москви Інна розповідає, що в лютому і березні 2016 року кількість замовлень дещо знизилася, хоча в тому ж періоді минулого року попит на торти залишався стабільним.

Варто зазначити, що конкуренція в цій бізнес-ніші досить жорстка. Змагатися доведеться з кондитерськими, так і з іншими майстрами. Тому особливо важливо відрізнятися від конкурентів, наприклад, створювати торти незвичайної форми або складу (торти без цукру або без масла).

Не забувайте про те, що ваша продукція повинна бути дуже якісною. Адже за фактом головний канал припливу клієнтів для вас — «сарафанне радіо».

При запуску бізнесу з виготовлення тортів на замовлення особливу увагу важливо приділити проведенню рекламної кампанії. В першу чергу важливо мати представництво» в інтернеті, зокрема у соціальних мережах. Не зайвим буде також витратитися на створення та просування власного сайту.

При цьому не забувайте про безпеку. Фото-приклади своїх робіт, які ви викладаєте в групах в соціальних мережах і на сайті, бажано захистити водяним знаком. В іншому випадку ви ризикуєте виявити фото свого тортика в Instagram конкурента. А до нього підуть і замовники ,які могли б стати вашими.

Share your thoughts