Тепличний салат

Колись «екзотичні» зелені салати міцно оселилися на столах наших співвітчизників. Сьогодні на вирощуванні корисного «Айсберга», «Романо», «Радіччіо», «Фриссе» та іншої зелені з незвичними нам назвами можна побудувати прибутковий бізнес.

Організувати тепличне господарство, яке виробляє салати, не складніше, ніж вирощувати традиційні овочі. Для початку потрібно орендувати ділянку землі з родючим грунтом, збудувати на ньому теплиці і закупити розсаду. Головне в цій справі — правильно підібрати строки посіву. Враховуйте кліматичні умови вашого регіону: салати досить теплолюбні.

Салатні гібриди бувають декількох видів — скоростиглі, середньостиглі та пізньостиглі. За сезон в одній теплиці цілком можна виростити кілька різновидів. Якщо ви хочете вирощувати розсаду самостійно, придбайте спеціальні дражжированные насіння, що характеризуються високою схожістю.

Всі види салатів люблять воду, тому система поливу повинна бути організована правильно. Звичайно, надлишок вологи також шкідливий, тому розраховуйте все ретельно.

Салатні культури з задоволенням закуповують заклади та підприємства громадського харчування, роздрібні торгові точки, оптові бази. Якщо товар якісний, проблем з реалізацією не буде.

Практика показує, що тепличне салатне господарство здатне приносити своєму власникові до 200 000 рублів прибутку щомісяця. Таким чином, прогнозовані стартові вкладення в розмірі 420 000 рублів окупляться вже в перші 3 місяці роботи.

Share your thoughts